باید و نبایدهای خرید لپتاپهای دانشجویی
این روزها که بازار تبلیغات رنگارنگ و کاذب لپتاپ داغ است، داشتن لپتاپ مناسب برای هر دانشجو یک دغدغه مهم بهشمار میآید. اگر لپتاپ را برای انجام پروژههای تحقیقاتی دانشجویی، پردازش متن، وبگردی و آفیس میخواهید، لازم نیست انتخاب پیچیدهای کنید، بسته به برنامهی تحصیلیتان، ممکن است با یک سیستم ارزانقیمت خوب کارتان راه بیفتد. فقط این نکته را در نظر داشته باشید که انتخاب احساسی و از روی چشم و همچشمی نهتنها کارتان را راه نمیاندازد، احتمالا هزینهی زیادی هم روی دستتان میگذارد. به همین دلیل در این مطلب نکاتی را با شما درمیان میگذاریم که مهمترین عوامل انتخاب یک لپتاپ حرفهای دانشجویی است.
چند اینچ استاندارد است؟
برای شما که قرار است دستکم چهار سال این لپتاپ را همراه خود ببرید و بیاورید، وزن لپتاپ اهمیت زیادی دارد. بهعبارت دیگر لپتاپتان قرار است عصای دستتان باشد! لپتاپهای ۱۳ تا ۱۵ اینچی، بهنسبت استاندارد هستند و حمل آنها راحتتر است. مینیلپتاپها معمولا از نظر سبکی و حملونقل ایدهآلاند، اما غالباً کانفیگ بالایی ندارند و انجام بعضی کارها با آنها دشوار است.
انتخاب سختافزار، سخت نیست
اما آن دسته از دانشجویانی که در رشتههای فنیمهندسی، معماری یا گرافیک تحصیل میکنند و با مدلهای سهبعدی و ویرایش ویدئو سر و کار دارند، باید پارامترهای زیادی را موقع انتخاب لپتاپ در نظر بگیرند. این لپتاپ قرار است برنامههای مربوط به رشته تخصصیتان را اجرا کند، پس قید صرفهجویی را بزنید و برای خودتان یک لپتاپ حرفهای دستوپا کنید. پردازنده نهچندان قدرتمند، فضای ذخیرهسازی کم، و نداشتن حافظه گرافیکی مجزا از اشکالات بزرگ لپتاپهای ارزانقیمت است. پس بهتر است لپتاپی که انتخاب میکنید، پردازندهintel core i7 ، حافظه ssd و یک کارت گرافیک مجزا (با حداقل ۴ گیگ حافظه) داشته باشد. کیفیت نمایشگر را هم از یاد نبرید.
نکته: برای گرافیک ۴ گیگ و بیشتر، هزینه بیشتری باید بپردازید پس اگر بهعنوان دانشجو برای شما مهمتر است که لپتاپتان حافظه بیشتری داشته باشد، مسلماً یک کارت گرافیک متوسط هم کار شما را راه میاندازد. اما اگر دانشجوی معماری یا گرافیک هستید، لپتاپتان قرار است نرمافزارهای سنگین نقشهکشی و طراحی را اجرا کند، اگر تدوین یا رشته های مشابه آن را میخوانید، با برنامههای میکس فیلم و صدا سروکار دارید و لپتاپتان باید بهخوبی از پس رندر کردن بربیاید؛ پس علاوه بر سختافزار قوی، گرافیک بالا و بعد هم یک رم ۸ گیگی ضروری است. به این گروه از دانشجویان پیشنهاد میکنیم یک لپتاپ با سختافزار قوی (پردازنده(i7 که حافظه ssd داشته باشد و رم ۸ گیگ تهیه کنند که البته با قیمتهای روز لپتاپ گرانی محسوب میشود.
اگر ارزانتر میخواهید…
در صورتی که با تمام این اوصاف ناگزیر به تهیه لپتاپ ارزانتری هستید، در درجه اول سیپییو را یک درجه پایینتر بیاورید و مدل i5 را جایگزین i7 کنید. در غالب اوقات سیپییو i5 بهویژه نسلهای جدید آن کار شما را راه خواهد انداخت و در عین حال مبلغ قابل توجهی را از قیمت کلی لپتاپ کاهش میدهد.
برای ارزانتر کردن خریدتان در مرحله دوم ناچارید حافظه ssd را حذف کنید و با همان هارد معمولی موجود کنار بیایید ( باید پایینتر بودن سرعت لود شدن ویندوز و برنامهها را بهجان بخرید).
پیشنهاد ما این است که رم را از ۸ گیگ و هارد را هم از یک ترابایت کمتر انتخاب نکنید، چون با سیستمعاملهای جدید و نرمافزارهای کاربردی، و حجم اطلاعاتی که باید ذخیره کنید، با مشکل مواجه خواهید شد.
برای خرید یک لپتاپ خوب، باید اول نوع نیاز به آن را مشخص کرد. اکثر دانشجویان استفادههای مشابهی از لپتاپ دارند. اما اگر با توجه به برنامهی درسیتان، کاربرد لپتاپ برایتان تخصصیتر است، باید انتخاب هوشمندانهای داشته باشید. ما به شما کمک می کنیم تا اطلاعاتتان را در این باره بیشتر کنید.